Önfertőtlenítő paneltechnológia

Önfertőtlenítő paneltechnológia

Kedvezményezett neve: “VATNER” Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
Projekt címe: Egészségipari felhasználásra alkalmas önfertőtlenítő paneltechnológia gyártókapacitásának fejlesztése a Vatner Kft.-nél.
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.15-21-2021-00070
Szerződött támogatás összege: 850 113 237 Ft
Támogatás mértéke: 60 %
Projekt tartalmának bemutatása:
A fejlesztés hozzájárul a hazai egészségipar fejlődéséhez, az egészségügyi ellátás biztonságának javításához és a koronavírus- illetve egyéb járvány elleni védekezéshez. A gyártókapacitás fejlesztésére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 850,11 millió forint támogatást biztosított a kormány és az Európai Unió.
A beruházás célja, hogy az elsősorban műtők, intenzív ellátási osztályok és más, a cég által fejlesztett és gyártott paneltechnológiával megépült helyiségekben az egységek önfertőtlenítést végezhessenek az UVC fénnyel szerelt panelek segítségével. A paneltechnológiával épülő falrendszerek moduláris keretrendszerekként épülnek fel, és az egészségügyi ellátásszervezés magas követelményeinek kimondottan megfelelnek, különösen a műtőhelyiségek esetében.
Az előállított önsterilizációs paneltechnológia segítségével az egészségügy bármely területén megvalósítható a gyorsan változó igényeknek megfelelő elkülönített területek kialakítása, ezzel a kívánt izoláció megvalósítása mellett a moduláris technológia lehetővé teszi, hogy a kialakítandó akár végleges, akár ideiglenes területek az aktuális igényeknek megfelelően gyorsan felszerelése kerüljenek az aktuálisan szükséges eszközparkkal. A panel előkészítésnek sokoldalúsága lehetővé teszi a gyors kialakítást, építést, átalakítást, a technológia segítségével a kórházi rendszereken belül, vagy azoktól autonóm módon önállóan működjenek a kialakított műtők, kórtermek és az intenzív betegellátáshoz szükséges szeparált helyiségek.

A projekt tényleges befejezésének dátuma: 2022.10.25

Széchenyi2021_logoSzéchenyi2020_ESBA_logo