Cégtörténet


A Vatner Kft. 1999-ben került megalapításra 5.000.000.-Ft alapító tőkével Kaposváron. Az alapításkor a Kft. speciális vezérlőkábelek, kábelkorbácsok készítésével foglalkozott, melyeket megrendelésre belföldön, illetve svájci és német bérmunkában végzett, továbbá karbantartási, javítási és üzemeltetési feladatokat látott el több megbízó részére. A fentieken túl speciális berendezések fejlesztésével gyártásával foglalkozott mind a human, mind állategészségügyi Intézmények számára. A fejlesztések szoftverekre, elektronikai modulokra, gépekre terjedtek ki.

A vállalkozásunk dinamikus fejlődést ért el az elmúlt években, mivel az orvostechnológia üzemeltetés területén szerzett sokrétű tapasztalatunknak köszönhetően. 2005. április 1-től kezdődően a Siemens Nemzeti Vállalat Orvostechnikai Ágazatának alvállalkozóiként részt veszünk a Kaposi Mór Oktató Kórház egészségügyi műszerparkjának működtetésében, karbantartásában.

A 2009-es évben két pályázat keretében a tevékenységi körünk kibővítésre került. 2009.05.01-től a SIEMENS Zrt.-vel együttműködve a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház Rendelőintézet, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, valamint a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház területén működő orvostechnikai gépek, készülékek, műszerek, berendezések folyamatos üzemfenntartását, karbantartását, javítását látjuk el. Telephelyeink száma ennek megfelelően három egységre bővült, mivel a fenti feladatok ellátása érdekében önálló telephelyeket létesítettünk Miskolcon és Budapesten egyaránt.

2009.09.01.-től a közbeszerzési pályázaton keresztül a Kaposi Mór Oktató Kórház teljes műszaki üzemfenntartási feladatait látjuk el. E tevékenység részeként alvállalkozónk 18 alkalmazottját szerződéses keretek között foglalkoztatjuk.

A tevékenységünk speciális volta a feladatok ellátása jelentős szakosodást és folyamatos képzést igényel, melyet belső- és külső képzési rendszerek segítségével fejlesztünk. 2008–ban bevezettük és auditáltattuk az ISO 9001-2008 minőségirányítási rendszert, amelyet azóta is minden évben felülvizsgáltatunk. 2011-ben cégünknél kiépítettük az ISO 14001-2004 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszert, melyet sikeresen auditáltattunk. Terveink szerint a tevékenységünket az ország további egészségügyi intézményeire is szeretnénk kibővíteni. Rendelkezünk a tevékenység végzéshez szükséges szakmai felkészültséggel, mind saját alkalmazottaink, mind alvállalkozóik bevonásával. Informatikai rendszerünk a nap 24 órájában képes a feladatok fogadására, melyet ügyeleti szolgálatunk optimális időn belül orvosol. A tevékenység végzéséhez szükséges anyagokat, közvetlenül a gyártóktól, forgalmazóktól szerezzük be a már kiépített több éves kapcsolatainknak megfelelően.

Foglalkozunk speciális szoftverek fejlesztésével, több kutatási projektnek aktív részesei vagyunk, mind nonprofit, mind forprofit szervezetekkel szervesen együttműködve.

E tevékenység keretében 2010-ben sikeresen pályáztunk az Új Magyarország Fejlesztési terv támogatási rendszeréhez kapcsolódó GOP 1.1.1. projekt keretében a Humeda web alapú orvos-informatikai döntéstámogató rendszer prototípusának kifejlesztésére. A fejlesztést a 2011-es évben sikeresen befejeztük. A 2011-től megkezdtük egy újabb sikeres pályázat kapcsán a VETFUSION digitális anatómiai rendszer prototípusának fejlesztését az állatorvosi diagnosztika számára. Együttműködő partnerként részt veszünk a Terra Danubia ZRT által irányított „Egészségügyi és oktatási alapú intelligens adatszoba fejlesztése a hatékonyabb képzési és gyógyítási folyamatok modellezésében” című projekt megvalósításában.

A 2014-es évben két párhuzamosan futó fejlesztési projektet is lezártunk, a Surgiscop wireless endoszkópos videós és optikai eszközrendszer prototípusának fejlesztését, valamint egy realisztikus kormányerő visszacsatolást megvalósító kormánymű prototípusának kifejlesztését végeztük el minősített repülőgép szimulátorokhoz. 2014 év végén átadtuk Budapesten a partnereinkkel közösen fejlesztett, és kivitelezett saját üzemeltetésű repülőgép szimulátor központunkat, ahol 1 db Boeing 737-es, 1 db Airbus A-320-as, valamint 1 db Cessna 172-es repülőgép szimulátor áll rendelkezésre képző, oktató és szórakoztató programok számára.